Fons cartogràfic referent a Vilassar de Dalt de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Vilassar de Dalt

Parc de Montjuic (08038 - Barcelona)

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
    Jordi Montlló Bolart

El fons documental de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya referent al municipi de Vilassar de Dalt compren un seguit de mapes topogràfics. El més antic és de l'any 1914 i un plànol dels carrers del centre urbà de 1908. També hi ha un seguit de fulls de vol que van des de l'any 1966 al 1980.
    Un mapa topogràfic del municipi, (ref. RM. 129427), còpia manuscrita d'una de les minutes de més de quatre-cents municipis de Catalunya a escala 1:25.000 corresponents a l'aixecament del Mapa d'Espanya 1:50.000. Les còpies realitzades a mà, les va encarregar entre 1914 i 1916 el Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya per a ser utilitzades com a base del Mapa Geogràfic de Catalunya a escala 1:100.000.
    Un plànol dels carrers del municipi dibuixat per Joan Cabanyes, (RL.23361_393) de l'any 1908, que forma part de la Geografia general de Catalunya (Vol. II), de la Província de Barcelona, obra dirigida per Francesc Carreras i Candi. L'obra va ser editada per l'establiment editorial Albert Martín, entre 1908 i 1918.
    Del Servei de Cartografia i Fotogrametria de la Diputació de Barcelona, sèrie topogràfic de la província de Barcelona, amb data de vol de l'any 1966, hi ha un seguit de fulls delineats en paper polièster de 85 x 60 cm, amb el municipi de Vilassar essent els següents: Cabrils-Oest, núm. alternatiu 393-333 (RM. 98544); 393-351;393-352;393-354;393-372;393-373;393-374;393-375; 393-394;421-14. De l'any 1975 hi ha els fulls de vol amb núm. alternatiu 393-354; 393-394. De l'any 1975 a 1980, els fulls de vol amb núm. alternatiu, 393-374;421-14. De l'any 1978, els números alternatius de vull de vol, 293-118;293-199;294-119. I finalment, de l'any 1980, hi ha els números alternatius de vull de vol, 393-333;393-351;393-353;393-373;393-393;393-394.

L'ICGC és adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.
    Des de la seva creació l'any 1982, i reprenent la tasca iniciada pels serveis geogràfics de la Mancomunitat i de la Generalitat a l'època de la República, l'ICGC ha esmerçat els seus esforços en situar en uns nivells d'innovació i modernitat els estudis i la producció cartogràfica fets a Catalunya. Corresponen a l'ICGC, en l'exercici de les competències de la Generalitat sobre geodèsia i cartografia, les següents funcions: establir, gestionar, conservar i millorar la infraestructura física i els sistemes tecnològics necessaris per a construir i gestionar el Servei de Posicionament Geodèsic Integrat de Catalunya i el manteniment de les bases de dades topogràfiques que hi donen suport.