Fondal dels Llorers
Viladecavalls

Serra de Collcardús
    Torrent de Can Buxeres, prop de les ruïnes de Can Margarit

P.E.P. de la Serra de Collcardús. Any 2007 (DOGC núm 4936)
    Marta Lloret Blackburn

Fondal situat en un petit torrent proper a les ruïnes de la masia de Can Margarit. En aquest indret s'hi conserva una fragment de laurisilva, un tipus de vegetació gairebé extingida del continent europeu i que podria remuntar-se a l'era terciària. Hi predomina el llorer (Laurus nobilis), amb alguns exemplars de notables dimensions, però també hi trobem aladerns (Rhamnus alaternus), el roure cerrioide (Quercus humilis cerrioides), l'heura (Hedera helix), l'aritja (Smilax aspera), l'esparreguera boscana (Asparagus acutifolius), la rogeta (Rubia peregrina), l'esbarzer (Rubus ulmifolius), el roldor (Coriaria myrtifolia) i el matapolls (Daphne gnidium) HERNÁNDEZ (2004: 65).

Els llorers estan considerats un Hàbitat d'Interès Prioritari per la Directiva d'Hàbitats Europea (92/43/CEE).

HERNÁNDEZ, A.M. (2004). Quaderns d'Història de Viladecavalls VII: Les plantes de Viladecavalls. Viladecavalls: Ajuntament de Viladecavalls.