Fita de propietat Braquets
Rajadell

El Daurell
    A 130m a l'E de cal Camil·la, baixant per un corriol de surt de la casa en direcció al Nucli antic.

En perilll d'espoli
    OPC 2017-2020 F. Xavier Menéndez

Fita de propietat, de pedra, de forma prismàtica amb coronament semicircular a la part superior, que duu gravada la llegenda "Braquets Vedado 1865".

Situat al camí que va de Can Camila al Nucli antic. Es tracta d'un corriol molt estret, molt interessant, a voltes empedrat, que comença darrera de Cal Camila, cap el pendís, i per sota la balma. La fita es situa a uns 130 m. des de cal Camila, el direcció E, en una corba del camí, baixant, al costat dret.
    Per anar a Can Camil·la i Can Camallonga cal prendre la pista que surt del barri de les Casetes en direcció SE.
    Es tracta d'un antic indicador del límit i de prohibició de pas de la propietat del Mas Braquets, que es troba a 660m a l'O. en línia recte.

Cal Braquets és un gran mas ubicat a l'inici de la Valldòria, prop de Les Casetes, que ja existia al menys al segle XVI, quan se'l coneixia com el Mas les Malloles. El 1565 el senyor del terme el cedeix a Joan Braquet amb la condició que l'ha de reedificar i viure en ell. Els Braquet eren una de les nissagues occitanes més importants de Rajadell (amb diversos grups i branques familiars, que van viure en diverses cases del terme) que formaven part de la immigració francesa del segle XVI. Provenien de Cabanac, del bisbat de Comenge. El Mas primigeni, Cal Braquets, va ser reformat i ampliat a la segona meitat del segle XVIII. Una placa del mas ens informa que Marcelino Braquets mantenia la casa el 1881, en plena expansió de la vinya. A conseqüència de la crisi de la fil·loxera el mas va canviar de propietaris.