Fira Verd
Carme

Carrer Sant Jordi
    Al nucli urbà de Carme.

Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

Fira Verd se celebra per primera vegada l'any 1998, i el dia fixat és el que correspon a cada segon diumenge del mes de maig. Neix com un fira comarcal dedicada a la jardineria i la floristeria, on la majoria de jardiners, floristes i vivers dels pobles de la comarca exposen els seus productes, però amb el pas del temps ha esdevingut una trobada de marcat caràcter cultural, celebrada als voltants del carrer Sant Jordi del nucli urbà de Carme. L'any 2008 Fira Verd rep un nou impuls per seguir a primera línea de les propostes comarcals. La fira s'amplia pels carrers del nucli antic amb una nova oferta on hi tenen cabuda els artesans, les herbes medicinals i remeieres, i una variada mostra de complements per la jardineria. Així mateix, a partir d'aquesta edició se celebra una exhibició d'antics arts i oficis que té com a protagonistes elements vegetals, la fusta o fibres naturals: cabassaires, cistellers, canyissers, etc. Fins i tot es recrea una fassina d'elaboració de destil·lats i aiguardents. A part de l'activitat central, constituïda per la Fira pròpiament dita, es fan activitats paral·leles relacionades amb l'esdeveniment. Així, en l'edició de 2010, inaugurada pel Conseller de Governació, es va celebrar una taula rodona sobre "Agricultura ecològica i menjar saludable", es va projectar el documental "Menjadors escolars ecològics", i es van dur a terme anellaments d'ocells, analítiques d'aigua, captures de macroinvertebrats, i un taller d'artesania amb cartró i roba.

Tot i que Fira Verd va nèixer l'any 1998, és a partir de 2008 que rep un nou impuls i es consolida definitivament com a fira de referència dels professionals del sector que treballen a la comarca, esdevenint d'aquesta manera una de les fires més singulars de l'Anoia.