Fira de la Fia-faia: Fira-faia
Sant Julià de Cerdanyola

Plaça de l'Església

XXI
    Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola
    María del Agua Cortés Elía. OPC

Aproximadament dues setmanes abans de la celebració de la Fia-faia, el mateix cap de setmana del pont de la Puríssima, es porta a terme una fira de proximitat i artesania que està lligada amb l'emblemàtica Fia Faia, la festa del solstici d'hivern que es fa al municipi la nit del 24 de desembre. El desembre de 2019 s'ha portat a terme la quarta edició d'una fira que ja s'ha consolidat al municipi i a la que assisteixen moltes persones que passen la tarda a la plaça de l'Església per participar en tots els actes. A més de les parades d'artesania i productes de la zona, es fan altres activitats i actes culturals, entre els que destaquen presentació d'algun llibre o producte temàtic sobre la festa (l'any 2019 es va presentar l'Atles de les festes del foc dels Pirineus, d'Òcar Vallverdú i Lluís Ràfols, publicat per l'editorial El Dimoni Pelut); entrega dels premis del concurs de cartells de la Fia-faia i del concurs de fotografia; tallers de manualitats, entre els que destaca el taller per aprendre a construir falles; concert i ball de música folk; i per acabar la festa es fa una foguera, es crema una faia acompanyada del repic de campanes i es fa la dansa de la Fia-faia, la Rotllana al voltant del foc, el moment més esperat de la Fira i de la festa.

Imatge: cartell de la Fira de 2019.