Festa Major
Sant Julià de Cerdanyola

A diferents llocs del poble

XX-XXI
    Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola
    María del Agua Cortés Elía. OPC

Els actes de la Festa Major es celebren durant el cap de setmana proper a la data, i també el dia 11 de setembre, que generalment coincideix. Es fan diferents actes per a tots els públics, entre els que destaquen: cercavila, ballada de gegants, ball, jocs de cucanya,cursa d'orientació familiar, concert jove, missa dissabte i diumenge, sardanes i campionat de botifarra. Des de fa uns quinze anys, en coincidir a vegades amb l'onze de setembre, se celebra la cerimònia d'imposició de la senyera al Forcat, que es canvia cada any en aquesta data i s'ha convertit en un dels actes de la Festa Major.

La Festa Major es celebra el segon dissabte de setembre, tot i que antigament es feia el 9 de gener, coincidint amb la festivitat del patró, Sant Julià. El canvi es va fer per motius climàtics, igual que ha succeït a altres pobles que aprofiten el bon temps per fer festa, sobre tot als pobles de muntanya. Antigament els balls es feien a la plaça de l'Església i l'orquestra es posava sobre un empostissat guarnit amb boixos.