Festivitat de Sant Sebastià
Vilassar de Dalt

Ermita de Sant Sebastià

XVII-XXI
    Jordi Montlló Bolart

Cada 20 de gener, festivitat dedicada a Sant Sebastià, se celebra a la capella aixecada en honor del Sant, un aplec de ritual senzill.
    Al matí a l'església parroquial es beneeixen els panets que a la tarda es vendran per recaptar fons. A la tarda, ja a la capella de Sant Sebastià es fa una missa i es canten els goigs a lloança a Sant Sebastià.

El dia 16 d'agost, festivitat de Sant Roc es repetia l'acte.

Darrerament, la festa que té una llarga tradició i el seu record es perd en la memòria de les generacions anteriors, s'ha traslladat al diumenge següent al 20 de gener. Cal pensar que el dia 17 es fa la celebració dels Tres Tombs. Al fer-se en diumenge, ja no es fa missa a la capella per evitar duplicitats, ja que es fa la missa dominical a l'església parroquial. El que sí que es fa a la capella és una pregària i es continuen cantant els goigs. Després es fa un petit concert.

BENITO Pere (2006). Vilassar de Dalt, un poble de futur. Ajuntament de Vilassar de Dalt.