Festes del barri de La Catalana
Sant Adrià de Besòs

Barcelonès
    Barri de La Catalana

XX-XXI
    Equip de treball de l'Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs "Isabel Rojas Castroverde" (ASAB)

El barri de La Catalana celebra cada any unes jornades de festa pròpia organitzada pels veïns i veïnes del barri. Es fan durant un cap de setmana, al voltant del 21 de juliol. És com una petita festa major, més íntima lligada estrictament als veïns del barri. Hi ha tota mena d'activitats: correfoc, batucada, jocs pels més petits, amb inflables; sopar, ball, competicions esportives i concursos gastronòmics.

Sant Adrià de Besòs consta de sis barris diferenciats: al marge esquerre del riu Besòs trobem Sant Adrià nord i el barri de Sant Joan Baptista. Al marge dret, La Verneda, La Catalana, El Besòs i La Mina. Així doncs, durant les festes de cada barri (que en moltes ocasions coincideixen entre elles) les diferents associacions organitzen pels carrers de la seva zona activitats de caràcter lúdic i cultural.

Les festes dels barris de Sant Adrià de Besòs les tenim datades des de la dècada del 1940, i tot i l'intercanvi de dates que trobem al llarg dels anys, doncs durant algunes èpoques se celebraven als voltants del juliol i altres als voltants de setembre (cada barri amb les seves especificitats), són una mostra de la voluntat dels veïns i veïnes de Sant Adrià de teixir una xarxa veïnal històrica.

ASAB (1) UI. 1136; (2) UI. 732.