Festa Major de Veciana
Veciana

Veciana

Jordi Montlló Bolart

La Festa Major de Veciana se celebra el cap de setmana següent a l'Assumpció, que és el 15 d'agost, i es fa en honor a la Mare de Déu de Veciana, patrona del poble. Esta organitzada per una comissió de festes i compta amb la col·laboració econòmica de l'Ajuntament i diverses empreses de la zona.
    La festa comença el divendres a la nit amb una sardinada popular i un espectacle teatral. A partir de la una de la matinada hi ha ball i música. L'endemà, el dissabte a la nit, es reprèn la festa amb ball i s'obsequia als participants amb entrepans de pa amb tomàquet i pernil.
    Diumenge, a les 12 del migdia s'oficia la Missa patronal, amb la corresponent cantada de goigs i la participació de la coral local.
    Es finalitza la jornades amb jocs o titelles i una cantada d'havaneres.

Els anys 1984 i 1985 va coincidir amb una trobada d'acordionistes de tot Catalunya.

La Festa Major de Veciana va estar molt de temps sense celebrarse, fins que l'any 1981 una colla del poble decideixen que cal recuperar-la. Des de llavors no s'ha deixat de fer, a excepció de l'any dels grans incendis de1986 que es va suspendre per motius obvis.