Festa Major de Sant Genís de Taradell
Taradell

Taradell

XX-XXI
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La Festa Major de Sant Genís es celebra cada any a Taradell els dos caps de setmana més propers al dia 25 d'agost, dia del sant patró. La festa comença amb el tradicional pregó, la proclamació de la pubilla de Taradell i el brindis, acompanyats de la Cobla Lluïsos de Taradell. L'acte central de la festa és dia 25, quan hi ha l'ofici solemne concelebrat. Als carrers a l'entorn de la Sagrera s'hi fa el Mercat del segle XVII, la Torre de Don Carles i el campanar s'obren al públic i hi ha la típica cercavila amb els gegants i grallers de Taradell. Entre els actes de la festa, també hi ha l'arribada d'en Toca-sons, una recreació teatralitzada de la captura d'aquest popular bandoler, que es desenvolupa al llarg dels dies de Festa Major. Altres actes que es desenvolupen dins la festivitat són les ballades, gimcanes, concerts, caminades populars, teatre, exposicions, etc.

Les fotografies són de Laia Miralpeix i Miquel Vilardell i han estat cedides per l'Arxiu Fotogràfic de Taradell.