Festa Major de Cesalpina
Santa Coloma de Cervelló

Plaça de Benet XV
    Barri de Cesalpina

Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

El darrer cap de setmana del mes de juliol se celebra la Festa Major de la urbanització de Cesalpina.
    La festa comença la nit de divendres amb una primera sessió de música i ball. L'endemà, dissabte, es programen activitats per a petits i adults amb un cert component competitiu. Els premis es donen a la nit, entre els dos actes principals: el sopar popular i el ball de festa major, amb orquestra. Finalment, diumenge, es completa el programa amb una botifarrada popular, tallers infantils, un campionat de cartes i un bany d'escuma; a la tarda es reprenen els actes amb un espectacle infantil, una exhibició de dansa, un concurs de truites i, per acabar, el fi de festa i pica-pica.

La urbanització de Cesalpina va néixer fruit d'una iniciativa privada a la dècada de 1960. Com succeeix en altres casos, el sorgiment i consolidació de la festa major és un instrument de cohesió del veïnat, més enllà de la celebració d'activitats culturals en sí.