Casal de Cesalpina
Santa Coloma de Cervelló

  Baix Llobregat
  Plaça de Benet Barcelona s/n
  Emplaçament
  A la dreta del revolt que connecta el c/ Josep Maria Folch i Torres i Avda. Comte Ramon Berenguer
  157

  Coordenades:

  41.3591
  2.00481
  416758
  4579100
  Número de fitxa
  08244 - 35
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Any
  2001
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló
  Autoria de la fitxa
  Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

  Edifici rectangular de dues plantes, orientat nord-sud i construït el 2001. Els murs laterals són d'obra vista, és a dir, de maons ceràmics. La part davantera és un gran vidre, i la posterior només té finestres al primer pis. L'edifici és seu de l'associació de veïns de Celapina, la qual pretén fomentar la vinculació entre els residents i potenciar la zona amb activitats tant culturals, esportives com associatives, a banda d'aconseguir millores en les infraestructures.
  A l'exterior de l'edifici hi ha un parc amb banc, taules de ping pong i cistelles de bàsquet.

  En la dècada de 1960, Ricardo Mariana Mariñelarena, va promoure la urbanització "Cesalpina, ciudad de vacaciones". El pla parcial Cesalpina va ser redactat el març de 1967 pels arquitectes Juan Antonio Cendoya i Joan Riera Virgili i s'hi proclamava el lema que "en temas de turismo, España es diferente, Cesalpina es diferente". Poc després, el 10 de juliol de 1969 va ser declarada Centro de Interés Turístico Nacional pel decret 1641/69 del Consell de ministres, publicat al BOE vint dies després.
  El seu emplaçament és dispers i s'estén entre l'anomenada Plaça dels Eucaliptus, Font del Murri, fins a arribar a Can Cartró, en els límits amb Torrelles. Actualment, la urbanització és cada vegada més una zona de primera residència.