Festa major de Cercs
Cercs

En diferents indrets del poble de Cercs

Sara Simon Vilardaga

La Festa Major de Cercs es celebra el primer cap de setmana més proper al dia de Santa Roser, que s'escau el dia 7 d'octubre. Els actes que es desenvolupen han anat variant al llarg dels anys, per bé que n'hi ha alguns que es van mantenint. Els actes s'inicien el divendres a la nit amb una festa per al jovent, generalment ball. Durant el dia del dissabte es fan activitats infantils; concursos de jocs de cartes el divendres o dissabte, i al vespre sopar de Festa Major, i habitualment seguit de ball. El diumenge al matí hi ha missa, passa-carrers, sardanes i acostuma a fer-se una representació teatral a la tarda.

Algunes de les activitats han anat canviant al llarg dels anys, però es manté una estructura força similar, incloent com és habitual en la majoria de festes majors, actes per petits, joves i grans, balls de diferents tipus, ofici religiós, entre altres.