Festa Major
Marganell

Marganell

M.Lloret - KuanUm

La Festa Major de Marganell es celebra el segon dissabte de setembre. L'acte central és la missa solemne, que té lloc el dia 11, l'únic acte que ha perviscut inalterable dins de la festa Major. Algun any s'ha celebrat a l'antiga església de Sant Esteve, tot i que normalment es fa a la nova. Ja fa uns anys que també es celebra la Festa de la Verema, que consisteix en recollir el raïm en cistells i fer la premsada del vi al pati de Cal Pere Jan. Al llarg dels anys han acompanyat la festa Major diversos actes de caràcter lúdic i festiu que van variant depenent de l'acceptació que tenen en la població i que tenen lloc el cap de setmana més proper al dia de la festivitat, com per exemple, els sopars, el cinema a la fresca, els balls, caminades, concursos, jocs, etc.

La majoria d'actes es celebren a la plaça de l'Església.