Festa del Most
Font-rubí

XXI
    Miquel Gea i Bullich

La festa del most se celebra durant el mes d'octubre tot i que la data definitiva pot variar una mica en funció de si la verema s'ha endarrerit o no. Tot i que aquest tipus de festes relacionades amb el final de la collita o, en el cas de la vinya, el final de la verema, tenen un origen ancestral, la festa del most institucionalitzada actualment té un origen recent, tot i que ha arrelat força entre la gent del municipi.
    Les activitats relacionades amb la festa es desenvolupen, normalment, durant un dissabte i un diumenge. Entre les activitats habituals hi ha, el dissabte: partit de futbol, jocs i xocolatada popular, partit de futbol sala i , diumenge: esmorzar popular, exhibició de balls populars a la pista poliesportiva amb trepitjada de raïm i vermut popular al final i, com a cloenda, concert i ball al vespre.