Festa de la Santa Creu
Torrelavit

A l'antic terme parroquial de Terrassola i Lavit

Aquesta festivitat religiosa ja no està en ús.
    Sense accés
    Oriol Vilanova

Aquesta festa religiosa es celebrava el 3 de maig. El mossèn, acompanyat dels escolans i gent del poble en processó, resseguia el terme parroquial, i quan arribava a l'anomenada creu de terme, feia la corresponent benedicció de les terres de la seva feligresia. Se sap que a Terrassola començava a la fita de Cal Potort, seguia per capdamunt del carrer de la Font i acabava a la Creueta a la vista de Sant Pere de Riudebitlles. Els feligresos de Lavit, després de passat per la capelleta-fita de Sant Isidre, que era coronada per una bonica creu de ferro, arribaven fins a la creu de Lavit, on beneïen el terme. Als anys '30 del segle XX encara es feia, com a mínim a Terrassola.