Festa de Corpus Christi
Aiguafreda

  Vallès Oriental
  Aiguafreda

  Coordenades:

  41.768
  2.25038
  437693
  4624290
  Número de fitxa
  08014 - 238
  Patrimoni immaterial
  Tipologia
  Manifestació festiva
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPEC 905692 i 904917/ IPEM 498
  Accés
  Obert
  Sense ús
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament d'Aiguafreda. Pl. Ajuntament, 1
  Autoria de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

  La festa de Corpus es celebra cada any a Aiguafreda amb el tradicional ofici solemne i la processó. La missa es celebra la tarda de diumenge, que va precedida per la processó. Al capdavant d'aquesta el mossèn porta la custòdia sota tàlem, acompanyat dels infants que han fet la comunió el diumenge abans. La comitiva transcorre pels principals carrers del poble, que han estat engalanats amb catifes de flors i domassos als balcons el matí del mateix dia.

  S'han unificat les dues fitxes de l'IPEC "Corpus Christi" i "Processó de Corpus" en una de sola.

  La festa del Corpus s'ha celebrat a Aiguafreda de forma ininterrompuda durant tot el segle XX. Antigament es feien les enramades, en què les cases i els carrers es guarnien amb rams i es col·locaven altars al carrer. Des de mitjans del segle XX es van fer diverses variacions en la festivitat, com és la incorporació de catifes de flors o catifes de dibuix. Després d'uns anys sense fer-se les catifes, l'any 1999 va recuperar-se la tradició.

  Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya. CPCPTC. Generalitat de Catalunya. Inventari del Patrimoni Etnològic del Montseny (1995-1999). MEMGA - CPCPTC.