Faristol del presbiteri
Sant Pere de Vilamajor

Església de Sant Pere. Plaça de l'Església s/n, 08458, Sant Pere de Vilamajor.

Josep Plandiura Vilacís
    Bisbat de Terrassa. Arxiprestat de Montseny
    Virgínia Cepero González

Es tracta d'un faristol, realitzat l'any 1998, per l'escultor Josep Plandiura Vilacís. Està format per un peu de ferro forjat, de forma sinuosa, amb un petit taulell de vidre.

Josep Plandiura Vilacís (Taradell, 1943): És un escultor i artista multidisciplinari amb reconeixement internacional. La seva obra es caracteritza pel gran format, com la porta del Museu Diocesà de Barcelona o l'escala del Teatre de Granollers. També són notables les obres de format més reduït per a col·leccions particulars. L'any 1987 va coordinar el worksop dirigit per l'escultor anglès Anthony Caro a la Casa de la Caritat, actual seu del Museu d'Art Contemporani de Barcelona. Tanmateix, va participar com a artista convidat al Triangle Artist's Workshop en Pine Planes (Nova York). Ha col·laborat amb els arquitectes Frank Gehry, Susan Nardulli i Paul Lubowicki i amb els escultors Anthony Caro, Thomas Grimsey, Roger Mack y Erwin Regler. L'any 1988 va participar en la fundació del Centre d'Art Contemporani La Rectoria a Sant Pere de Vilamajor, un espai amb caràcter multidisciplinari per a l'experimentació artística. La seva obra es troba a diversos espais públics d'àmbit nacional i internacional.

L'any 1993 es van iniciar les obres de restauració integral de l'església de Sant Pere de Vilamajor, amb la col·laboració dels artistes del Centre d'Art La Rectoria.

LA MONGIA. Punt d'informació del Parc Natural del Montseny i de Sant Pere de Vilamajor (2014) Església de Sant Pere, la Catedral del Vallès (fulletó informatiu). Sant Pere de Vilamajor: Diputació de Barcelona, Xarxa de Municipis. Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.