Canelobre del ciri pasqual
Sant Pere de Vilamajor

Església de Sant Pere. Plaça de l'Església s/n, 08458, Sant Pere de Vilamajor.
    Al presbiteri de l'església de Sant Pere.

Chomei Yoshitaka
    Bisbat de Terrassa. Arxiprestat de Montseny.
    Virgínia Cepero González

El canelobre del ciri pasqual, situat al presbiteri de l'església de Sant Pere, és obra de l'escultor japonès Chomei Yoshitaka. Es tracta d'una escultura de forja, que segueix influències d'estil gaudinià.

Chomei Yoshitaka (Osaka, Japó, 1967): És un escultor i artista multidisciplinari japonès. Va estudiar pintura tradicional japonesa (tècnica Nihonga) i va ser professor d'escultura contemporània a l'Escola d'Arts i Oficis de Kyoto (Japó). A la dècada dels anys noranta del segle passat, va continuar la seva formació a Catalunya per a aprendre la tècnica de la forja tradicional, i va participar en els tallers d'escultura impartits per Josep Plandiura, al Centre d'Art La Rectoria. Va tornar al seu país d'origen, on treballa com a reconegut dissenyador i escultor de forja.

L'any 1993 es van iniciar les obres de restauració integral de l'església de Sant Pere de Vilamajor, amb la col·laboració dels artistes del Centre d'Art La Rectoria.

LA MONGIA DE VILAMAJOR. Punt d'informació del Parc Natural del Montseny i de Sant Pere de Vilamajor (2014) Església de Sant Pere, la Catedral del Vallès (fulletó informatiu). Sant Pere de Vilamajor: Diputació de Barcelona, Xarxa de Municipis. Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.