Fanal del carrer Major
Montornès del Vallès

Confluència de l'avinguda de l'Onze de Setembre amb el carrer Major. 08170 - Montornès del Vallès

Eclecticisme
    Ajuntament de Montornès Av. Llibertat, 2, 08170 - Montornès del Vallès
    KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón. / Ajuntament de Montornès del Vallès

Fanal singular. És davant de can Saurina, torre d'estiueig de principis del segle XX, que posteriorment va ser l'edifici de l'Ajuntament i, fins fa poc, Casal dels Avis. Està sustentat per un tronc fet d'obra i pedra vista encintat i arrebossat, de forma prismàtica i de planta quadrada, amb un banc corregut a totes les cares. El fanal pròpiament dit es compon de diverses tulipes, les més petites pengen d'una estructura feta de roleus de ferro forjat, i n'hi ha una de més gran que remata el conjunt.

Aquest fanal va ser construït per en Pepó (Josep Viñallonga Duran), que era paleta i regentava un establiment amb habitacions al carrer Major. Va rebre l'encàrrec del Consistori que amb aquest element volia dignificar la placeta que quedava davant l'edifici que aleshores era l'Ajuntament. Es creu que va ser construït a la dècada de 1950.