Can Saurina
Montornès del Vallès

Carrer Major, 2. 08170 - Montornès del Vallès

Ajuntament de Montornès Av. Llibertat, 2, 08170 - Montornès del Vallès
    KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón. / Ajuntament de Montornès del Vallès

Edifici rectangular de planta baixa i pis, molt reformat, de manera que presenta la façana principal absolutament emmascarada. La teulada és a dues vessants i presenta un cos avançat que li permet oferir una àmplia terrassa al primer pis. Les obertures són de llinda plana i forma quadrangular.

La seva valoració és més de caire simbòlic que arquitectònic. Forma part del conjunt de torres d'estiueig anteriors a la Guerra Civil.

Va ser construïda com a casa d'estiueig a la segona meitat dels anys 20 del segle XX. El seu primer propietari va ser Joan Saurina, banquer barceloní. Entre 1944 i 1947 l'Ajuntament va adquirir la casa gràcies als préstecs d'alguns particulars. D'aquesta manera, les oficines municipals van deixar l'antiga casa consistorial que havia estat a la plaça de Joaquim Mir. Can Saurina va ser la seu de l'Ajuntament de Montornès fins l'any 1978. Després d'unes obres d'adequació, des de 1980 fins a 2007 va ser la seu del Casal dels Avis de Montornès Centre.

ALCAIDE, M.; GENÉ, M. ; GUANYABENS, N. (2009). Montornès a la vista. Elements per a la descoberta del patrimoni cultural i natural de Montornès del Vallès. Ajuntament de de Montornès del Vallès. BELTRAN I ALCALDE, Xavier (1985) Conèixer Montornès. Granollers: Ajuntament de Montornès del Vallès.