Estructura de Rec
La Torre de Claramunt

Vilanova d'Espoia (08789 La Torre de Claramunt)
    Emplaçament
    Camí del Mas Muntades, passat el serral dels Xaus en un camp a la dreta,al peu d'un trosset emboscat
    377

41.51896
    1.64943
    387309
    4597250
    08286-194
    Regular
    La vegetació es troba molt crescuda als voltants. Això i la manca d'ús fomenten la degradació de l'estructura en alguns trams.
    Raquel Valdenebro Manrique

Estructura de rec situada al peu d'un camp de conreu, prop de la casa de Cal Muntades, al peu del Clot de Ruc. Es tracta d'un rec soterrat de 0,70 m d'amplada per 3,20 m de llargada i 0,55 m d'alçada. El rec transcorre alguns trams soterrat i altres a la vista, aprofitant la baixada del terreny en sentit O-E. Les boques exteriors, als extrems del rec, es troben reforçades amb arcades de pedra formades per carreus rectangulars situades com dovelles. El sòl de l'estructura és la roca natural en alguns trams, mentre que en d'altres és argila.

Aquesta estructura queda recollida amb el núm 98, dins del llibre ENRICH, F. MIRET, T. VICH, I. (2006: 202)

Possiblement es tracta d'una estructura agrària construïda al segle XIX per aprofitar les aigües de l'entorn i regar les terres del Clot del Ruc.

ENRICH, F. MIRET, T. VICH, I. (2006) Pedra seca a l'Anoia. Carme.Orpí. La Pobla de Claramunt. La Torre de Claramunt. Col. Claramonte. Ajuntament de la Pobla de Claramunt. Pàg. 202. RIBA GABARRÓ, J. (1988) "La Torre de Claramunt" a Història de l'Anòia. Vol I. Ed. Parcir. Manresa. pàg 297-319.