Estàtua de Santiago Rusiñol

Port Alegre nº9, Sitges 08870
    Jardí davant la casa Vidal Quadras, Port Alegre nº9

Nicolau Ortiz
    Ajuntament de Sitges, Pl Ajuntament n/s, Sitges 08870
    Laia Massansalvador Soler

Es tracta d'un monument a Santiago Rusiñol consistent en un pedestal de pedra i la figura de l'artista en bronze. És obra de Nicolau Ortiz, basat en el projecte de Pere Jou i finançat per subscripció popular. Fou inaugurat a l'octubre de 1977 i està situat a la platja de Sant Sebastià, al jardí davant de la casa Vidal-Quadras.

"El ram de tot l'any" neix el 1933 per iniciativa de Joaquim Folch i Torres, Túlia Mas de Catasús i Maria Dolors Bertran. La idea era que no faltés mai un ram de flors a la cambra de Santiago Rusiñol al Cau Ferrat, i al peu del seu retrat fet per Ramon Cases al despatx. Quan es substitueixen els rams vells per rams nous, els vells es dipositen als peus del monument a Santiago Rusiñol.

ESQUERDA, M. (2002). "Sitges artístic". Barcelona