Estació de ferrocarrils Martorell-Vila
Castellbisbal

  Vallès Occidental
  Terme de Castellbisbal. Colònia Carmen. (08755 Castellbisbal)
  Emplaçament
  A les andanes de l'estació Martorell - Vila.

  Coordenades:

  41.47586
  1.93897
  411410
  4592128
  Número de fitxa
  08054-101
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Medieval
  Segle
  XII-XV
  Estat de conservació
  Dolent
  La construcció de passeres per adequar la zona va ser la causa del desmantellament del jaciment
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  CC.AA. 15509
  Accés
  Fàcil
  Estructural
  Titularitat
  Privada
  ADIF. Pl. dels Països Catalans, s/n. (08014 Barcelona)
  Autoria de la fitxa
  Raquel Valdenebro Manrique

  Es documentaren restes d'una estructura murària o fonamentació que podrien haver format part de l'antiga andana de l'estació. Posteriorment es va documentar un nou tram de mur de contenció del camí que anava de Martorell a Terrassa d'època medieval i moderna. CC.AA. (2008)

  En el marc de les obres de "Tancament d'andanes i adaptació a la normativa d'accessibilitat de l'estació de Martorell - Vila dels FFGC", dutes a terme a l'estació de Martorell, des de juny de 2006 es realitza una intervenció arqueològica preventiva de seguiment dels rebaixos i extraccions de terres i sediments. L'estació dels FFGC es troba situada al nord-est del nucli de la Vila, a escassa distància del Pont del Diable. El pont travessa el riu Llobregat just damunt el congost de Martorell, en una zona d'alt interès arqueològic i alt valor històric degut, sobretot, a la proximitat del pont romà. El seguiment arqueològic venia motivat per la proximitat del pont del diable amb l'objectiu de trobar les restes del traçat de la Via Augusta en aquesta zona.

  CANTOS RUEDA, J.A. (2006) Informe preliminar del seguiment arqueològic d'obres a l'estació (maig juliol 2006). Arxiu Àrea de Coneixement i Recerca, DGPC. ACHÓN, O. (2007) Memòria intervenció arqueològica estació Martorell Vila. 2006-2007: Arxiu Servei d'Arqueologia i Paleontologia.