Espai d'Interès Natural de Can Palomeres
Malgrat de Mar

Xarxa natura 2000
    Àrea especial de protecció
    Xarxa Natura 2000
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Les mines de Can Palomeres és un espai on s'hi refugia una de les colònies de ratpenats més importants del sud d'Europa, pel que té un valor ecològic significatiu. Aquesta espècie ha trobat en les antigues mines de ferro un refugi i de cria, gràcies a les característiques físiques de les galeries. S'hi troben representades fins a catorze espècies de ratpenats de les famílies de rinolòfids, vespertiliònids i minioptèrids, com també de molòssids, tot i que aquests darrers només han estat vistos prop de l'entrada principal. La conservació de les poblacions de ratpenats és de gran importància a nivell ecològic i epidemiològic, pel que el seu hàbitat està protegit a nivell europeu per la Xarxa Natura 2000.

SERRA-COBO, J.; LÓPEZ-ROIG, M.; BAYER, X. (2015). El tresor ecològic de les mines de Can Palomeres: els ratpenats. Malgrat de Mar: Ajuntament de Malgrat de Mar.