Església de Sant Ponç
Sallent

XII
    Catàleg Urbanístic (26-5-1999)
    Bisbat de Vic
    Lluís Len / Jaume Perarnau

Església romànica del segle XII. Conserva la part més antiga a l'absis semi circular i part de les parets de la nau. Una paret mitgera posterior separa l'absis de la nau i converteix el primer en sagristia. Sense decoració i austera. Campanar de doble espadanya. Construcció molt modificada a l'època del renaixement.

Disposa de Goigs propis i d'un parell de quadres anònims. L'altar barroc que tenia va ser cremat el 1936. Celebra l'aplec patronal i missa el segon diumenge de maig

Forma part eclesiàsticament de la parròquia de Sant Jaume d'Olzinelles (Sant Fruitós de Bages). Documentada l'església des del 1165, el 1195 era parròquia sufragània de Sallent

AA.DD. "Inventario histórico artístico, arqueológico de la Provincia de Barcelona. Sallent" VILLEGAS, Francesc "El romànic del Bages" .- Manresa 1982 .- p.187