Església de Crist Salvador Martorell

Baix Llobregat
C. Lluís Requesens, s/n

Coordenades:

41.47347
1.91853
409700
4591883
08114-143
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
Racionalisme
XX
1988
Isidre Poudevida
Bo
Inexistent
Fàcil
Religiós
Privada
Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. C. d'Armenteres, 35. 08980 Sant Feliu de Llobregat
Dídac Pàmies Gual. SPAL

Edifici religiós format per dos cossos, un de planta baixa i un altre de dues plantes. El primer destinat a la litúrgia, és de nau única i té vidrieres a la façana i una coberta formada per plans inclinats que formen petites cobertes a dues aigües. L'altre cos destinat a usos administratius, és de planta rectangular amb façanes amb finestres rectangulars i la coberta plana.

La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa A1 32 BPU-03.EA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Martorell, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

L'església del Crist Salvador es va aixecar l'any 1988 per donar servei a la població dels barris més moderns de Martorell. El 21 de Juny de 2009 l'església de Crist Salvador es va convertir en Parròquia, el bisbe de Sant Feliu del Llobregat, Agustí Cortés, va celebrar l'eucaristia, per tal d'inaugurar el temple com a nova parròquia oficial dels barris martorellencs de Buenosaires, Camí Fondo, les Bòbiles, Torrent de Llops i Can Cases.

PÉREZ FARRIOLS, J., ET ALII. Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals i disposicions de protecció per al POUM de Martorell. Ajuntament de Martorell i Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. 2014.