Escut del castell 2
Montesquiu

A la portalada d’accés a l’interior del Castell de Montesquiu.
    Emplaçament
    L’escut està ubicat a la dovella de la clau de l’arc de mig punt que dóna entrada al castell. A la façana principal, la sud.

42.113262664684
    2.211901906983
    434847
    4662652
    08131 - 67
    Regular
    L'estat en general és bo, tot i que les inclemències meteorològiques han anat degradant algunes parts.
    Legal i física
    Número 1081-Monument Històric
    IPAC, núm. 1195
    Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona.
    Sara Simon Vilardaga

Es tracta d’un escut ornamental, en baix relleu fet sobre un bloc de pedra, de color ocre clar, la peça està encastada a la dovella central de l’arc de mig punt de la portalada adovellada d’accés principal al castell.

La peça mostra un escut central suportat per uns bessons amb túnica, un a cada costat. La imatge que sostenen les figures humanes és un castell de tres torres amb merlets, amb la del mig més gran i més alta.

Sembla que pot conservar restes de policromia.

Es creu que pot ser de l’època medieval o moderna, probablement del segle XVII en època de Lluís Descatllar.

-CORTS LÓPEZ, Ainhoa (2021): Anàlisi heràldica dels escuts relacionats amb el Castell de Montesquiu (Osona). Inèdit.