Escut del Castell
Perafita

National Monument Record
    Commemoratiu
    BCIN: Decret 14 de març de 1963 núm. 571/63
    ALMENSA GESTION, SL. C. Hermenegilda Martinez, 6. 2800. Madrid
    Jordi Compte i Marta Homs

L'escut es troba situat a la façana principal del Castell de Perafita. Es tracta d'un escut de pedra esculpit en baix relleu dins un marc quadrat motllurat. Al centre l'escut està envoltat per diferents elements: dues àligues de perfil que sobresurten d'un segon pla, al darrere de l'escut; les dues miren a dos costats diferents, l'àliga situada a la dreta mira a la dreta i l'àliga situada a l'esquerra mira a l'esquerra. A la part de baix de l'escut apareixen les cues de les àligues, també sobresortint del darrere de l'escut, sobre les quals hi ha una creu de l'ordre de Jerusalem. A la part superior hi ha la part del cap d'una armadura. L'escut en si es troba partit verticalment en dues parts. A la part de l'esquerra hi ha la representació d'una torre. A la part de la dreta hi ha set punts disposats en dues columnes de tres i un punt a la part inferior.