Escut de pany
Vilassar de Dalt

Carrer d'Anselm Clavé, 44

Estructural
    Jordi Montlló Bolart

Escut de pany pro-Borbó o borbònic fet de ferro, pintat de color negre, collat a la fulla esquerra del portaló de fusta de la casa. Consisteix en una estilització de la flor de lis, símbol de la dinastia borbònica. La seva fabricació és totalment artesana. A la part inferior esquerra manca una minsa part del metall. Al centre l'obertura per passar-hi la clau. Sembla que s'hagi tret en alguna època, potser per pintar. A la part inferior dreta manca un cargolet i dos d'ells no semblen ser d'origen.

Durant la Guerra de Successió de 1714 es va posar de moda instal·lar als portals d'entrada de els cases, escuts de panys referents als dos bàndols segons les filies dels propietaris de les cases. Mentre els seguidors de l'Arxiduc Carles d'Àustria feien referència a l'àliga de dos caps del seu escut, els seguidor del Borbó utilitzaven els símbols de la casa reial francesa, com la flor de lis.

Pons i Ribot, Joan (1999). Revista La Rierada, núm. 102.. Ajuntament d'Arenys de Mar