Escultura "Margalló"
Olivella

Urbanització de Mas Milà.

XXI
    Ajuntament d'Olivella
    Josep Anton Pérez Arriaga

Escultura realitzada sobre bloc de pedra calcària. Es situa sobre doble pedestal superposat de base quadrada. La mida màxima del bloc és d'1,5 m d'alçada i 1,40 m d'amplada. La cara principal és polida a la seva part central, en contrast amb la rugositat natural de la roca, a la part superior s'esculpeix una fulla de margalló que ocupa la meitat de la composició. A la part inferior hi ha la inscripció 'Lliure com la brisa de mar que acarona la teva verdor. Roca salvatge i margalló'. L'escultura està signada a la part dreta inferior. Una placa metàl·lica sobre el pedestal recorda la inauguració al mes de maig de 2007 i el Títol de l'obra 'Margalló'.

Amb trenta anys de trajectòria, les escultures d'Arlene Sereix són obres plenes, arrodonides, on la figura s'insinua amb línies tibants, com les qualifica ella mateixa, però sempre buscant la simplicitat de les formes per arribar a una màxima expressivitat. En la seva vessant escultòrica treballa sobretot pedres tallades, que l'artista poleix a mà per aconseguir unes superfícies llises, suaus, brillants.