Escultura a Lluís Companys
Granollers

XXI
    Francesc Anglès García (escultor)
    Ajuntament de Granollers
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Escultura dedicada a la memòria del president Lluís Companys, situada vora el Pavelló Municipal d'Esports i mirant cap a l'avinguda que porta el seu nom. Consta d'un pedestal de pedra calcària (de 160 x 50 cm) i, al damunt, el cap del president esculpit en bronze. Aquest és de proporcions 4/10 reals. En el pedestal s'hi pot llegir la següent inscripció: "GRANOLLERS A LLUÍS COMPANYS I JOVER (1882-1940). PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA".

L'escultura està firmada al costat esquerre: "Anglès 02".

Aquesta escultura es va inaugurar la mateixa setmana en què es complien 62 anys de l'afusellament de Lluís Companys, l'octubre de 2002. El monument es va posar en l’espai enjardinat que envolta el Pavelló Municipal d’Esports, que, per decisió municipal, es va denominar Jardins de Lluís Companys.

L'autor és Francesc Anglès García és un metge i escultor nascut a Terrassa l'any 1938. L'any 1963 es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. El 1970 va començar els seus primers treballs com a escultor. Va ser president del Cercle Artístic de Sant Lluc.