Escola de Copons Copons

Anoia
Carrer d'Àngel Guimerà, 16, 08289
Al bell mig del nucli urbà, a la cantonada creada amb el carrer de Ramon Morera
427m

Coordenades:

41.63672
1.51842
376602
4610503
08071-37
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
Popular
XX
Bo
Inexistent
Fàcil
Altres
Pública
Ajuntament de Copons
Adriana Geladó Prat

Edifici entremitgeres de planta rectangular, amb la coberta de teula de dues vessants i el carener paral·lel a la façana principal. Està rehabilitat i distribuit en planta baixa i dos pisos, amb la façana principal orientada al carrer d'Àngel Guimerà. Presenta obertures rectangulars amb els emmarcaments arrebossats. A la planta baixa hi ha el portal d'accés i als pisos superiors tres finestrals. La construcció crea una cantonada en el mateix carrer on s'ubica una petita finestra rectangular protegida amb barana de ferro. L'edifici presenta els paraments arrebossats i pintats de color groc.

L'edifici és força emblemàtic donat que va ser la seu de l'ajuntament durant molts anys. Alhora, al pis superior hi havia l'escola dels nens, mentre que als baixos s'ubicava la presó. Un cop la presó va desaparèixer, en aquest espai s'hi emmagatzemava el carbó per fer funcionar les estufes de les escoles de nens i de nenes, aquesta última ubicada a cal Jover Pobre, al carrer de Vilanova. El carbó es dipositava a dins de l'estança a través de la petita finestra situada a la cantonada lateral de l'edifici. Actualment és una de les seus del CEIP Copons juntament amb l'edifici de la Barraca, que es troba situada al davant.

MUÑOZ, Natàlia (2005). "Renoms de Copons: el carrer d'Àngel Guimerà". Camí Ral. Butlletí informatiu i d'opinió Vila de Copons, núm. 19, p. 17.