Escola de Copons
Copons

  Anoia
  Carrer d'Àngel Guimerà, 16, 08289
  Emplaçament
  Al bell mig del nucli urbà, a la cantonada creada amb el carrer de Ramon Morera
  427m

  Coordenades:

  41.63672
  1.51842
  376602
  4610503
  Número de fitxa
  08071-37
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Altres
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Copons
  Autoria de la fitxa
  Adriana Geladó Prat

  Edifici entremitgeres de planta rectangular, amb la coberta de teula de dues vessants i el carener paral·lel a la façana principal. Està rehabilitat i distribuit en planta baixa i dos pisos, amb la façana principal orientada al carrer d'Àngel Guimerà. Presenta obertures rectangulars amb els emmarcaments arrebossats. A la planta baixa hi ha el portal d'accés i als pisos superiors tres finestrals. La construcció crea una cantonada en el mateix carrer on s'ubica una petita finestra rectangular protegida amb barana de ferro. L'edifici presenta els paraments arrebossats i pintats de color groc.

  L'edifici és força emblemàtic donat que va ser la seu de l'ajuntament durant molts anys. Alhora, al pis superior hi havia l'escola dels nens, mentre que als baixos s'ubicava la presó. Un cop la presó va desaparèixer, en aquest espai s'hi emmagatzemava el carbó per fer funcionar les estufes de les escoles de nens i de nenes, aquesta última ubicada a cal Jover Pobre, al carrer de Vilanova. El carbó es dipositava a dins de l'estança a través de la petita finestra situada a la cantonada lateral de l'edifici. Actualment és una de les seus del CEIP Copons juntament amb l'edifici de la Barraca, que es troba situada al davant.

  MUÑOZ, Natàlia (2005). "Renoms de Copons: el carrer d'Àngel Guimerà". Camí Ral. Butlletí informatiu i d'opinió Vila de Copons, núm. 19, p. 17.