Escala de marge ES062
Vallirana

Carrer del Montseny - Urbanització Vall del Sol
    En una parcel·la sense urbanitzar del carrer, al costat del número 16

Adriana Geladó Prat

Escala de marge adossada a una de les feixes de pedra seca de la zona i orientada al sud-oest. Consta de diversos graons formats amb blocs de pedra desbastats de diverses mides. Ha estat restaurada pel seu propietari i presenta algun fragment de totxo utilitzat per regularitzar l'estructura, així com morter per lligar-la.

Les dades han estat cedides pel Centre Excursionista de Vallirana.

Les escales de marge estaven pensades per estalviar temps alhora de moure's d'un marge (o feixa) a un altre. Bàsicament, els esglaons podien estar encastats dins del marge o bé adossats a aquest en forma d'escala. En ocasions les escales estaven encadenades, permetent pujar vàries feixes alhora.

Fons documental del Centre Excursionista de Vallirana (CEV). Http://webfacil.tinet.cat/manelmar/7260 (Consulta: 10-04-2017).