Escala de marge ES023
Vallirana

Cal Jep - Can Rovira
    Al marge dret del corriol que va de la pedrera de can Garcia al camí de can Rovira, prop de cal Jep

Adriana Geladó Prat

Escala de marge doble bastida damunt del terreny natural de la zona i orientada al sud. L'escala compta amb dos trams de tres i quatre esglaons, disposats en forma d'L. Els graons estan bastits amb grans lloses de pedra rectangulars, disposats de forma esglaonada. No ha estat restaurada.

Les dades han estat cedides pel Centre Excursionista de Vallirana.

Les escales de marge estaven pensades per estalviar temps alhora de moure's d'un marge (o feixa) a un altre. Bàsicament, els esglaons podien estar encastats dins del marge o bé adossats a aquest en forma d'escala. En ocasions les escales estaven encadenades, permetent pujar vàries feixes alhora.

Fons documental del Centre Excursionista de Vallirana (CEV). Http://webfacil.tinet.cat/manelmar/7260 (Consulta: 10-04-2017).