Ermita de Sant Julià
Caldes de Montbui

Torre Marimon
    Emplaçament
    Inici de la carretera BV-1424, PK 0. O des de la C-59 de Caldes a Palau-Solità, PK 11.800 a mà dreta
    177

41.61382
    2.16914
    430775
    4607234
    08033 - 279
    Historicista
    XII-XX
    1928
    Després de la seva restauració, l'ermita es troba en un excel·lent estat de conservació exterior.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    Diputació de Barcelona
    Laura Bosch Martínez

Capella de planta rectangular de planta baixa, amb el carener perpendicular a la façana i la coberta de teula àrab. Tota ella està construïda amb pedra irregular vista, aplanada pel seu exterior. Les cantoneres de l'edifici estan construïts amb carreus de pedra molt més gran i escairats.

Segons manifesta el Sr. Joaquim Adillón, director de l'IRTA, a la Torre Marimon, aquesta ermita està actualment dessacralitzada. El seu interior està buit. Durant el treball de camp no ha estat possible accedir al seu interior.

Segons Ballar i Villanueva (1984), la capella de Sant Julià es troba documentada des de l'any 1342, i apunten que probablement aquesta ja existia al segle XII. Sembla ser que aquesta ermita pertanyia a la Torre Marimon, una casa pairal que actualment pertany a la Diputació. Aquesta ermita s'hauria anat ensorrant amb el pas dels anys i quan la Diputació de Barcelona comprà el conjunt de la Torre Marimon, va reconstruïr-la. Actualment i segons el director de la Torre Marimon, Sr. Joaquim Adillon, l'ermita està desacralitzada.

BALLART, J. i VILLANUEVA, J. (1984). Resum de la història de Caldes de Montbui. 2ª edició. Pàg. 36. Ajuntament de Caldes de Montbui. Caldes de Montbui.