Ermita de l'Àngel
Monistrol de Montserrat

Als afores del nucli urbà.
    Al peu de l'antic camí ral que anava cap al monestir de Montserrat.

AJUNTAMENT DE MONISTROL DE MONTSERRAT
    Helena Garcia Navarro

Ermita de planta rectangular i absis semicircular, amb les parets de pedra sense treballar i contraforts a banda i banda.
    La façana és molt simple, i conserva una pedra gravada que fa referència a la seva inauguració, el 27 d'agost de 1650, i un plafó de ceràmica modern, que recorda que fou restaurada el 1979.
    El portal és fet amb blocs de pedra irregular, i la teulada és de teula àrab. La façana presenta una petita obertura d'arc de mig punt i està coronada per un campanar.

Restaurada i acondicionada de nou l'any 1979. És un dels molts edificis que proliferaren arreu de Catalunya durant els segles XVII i XVIII dedicats als nous cultes que apareixien aleshores.

Ballús, Glòria (2000). "Els municipis del Bages. Manresa: Centre d'Estudis del Bages
    Ginesta i Batllori, Salvador (1987). "La comarca del Bages". Monistrol de Montserrat: Publicacions de l'Abadia de Montserrat
    Giralt-Rogent (1978). "Fitxa de l'inventari de patrimoni cultural europeu". Barcelona: Col·legi d'Arquitectes
    Serra, Rosa (1985). "Fitxa de l'inventari de patrimoni arquitectònic". Barcelona: Generalitat de Catalunya.