Era i ventador de Can Plantada
L'Ametlla del Vallès

Can Plantada. Polígon 4, parcel·la 61
    A l'exterior del barri de la casa.

Estructural
    Virgínia Cepero González

Era situada a l'exterior del barri de la casa. El paviment és enrajolat amb cairons, i està recentment reformada. Fa aproximadament 21 m de llargada per 17 m d'amplada.
    El ventador, que servia per aprofitar millor la recollida del gra al entrar el vent per la seva part superior, es troba a la zona sud-est de l'era. Està completament restaurat, tot i que conserva les columnes originals: tres arrodonides al darrere, i quatre de forma quadrada al davant. El sostre és d'embigat de fusta i teules, i fa aproximadament 14 m de llargada per 5 m d'amplada.