Casa Bernadàs
L'Ametlla del Vallès

C/ Francesc Macià, 6

Noucentisme
    Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic (nº 29)
    Virgínia Cepero González

Edifici aïllat de planta concentrada i aixecat respecte del terreny, format per planta baixa i planta pis. La coberta, amb teula àrab, presenta una estructura en creu, amb una torre-mirador al costat de migdia, i les arestes de trencament, els ràfecs i un remat als extrems est i nord a l'holandesa coronats amb una esfera ceràmica rematada amb punta de llança. La torre-mirador té una teulada de pavelló també composta rematada amb un penell.
    Les façanes, revestides d'estuc de calç, es composen horitzontalment amb un basament a la part inferior, una imposta de totxo a l'alçada del primer forjat i un ràfec a l'extrem de la teulada, amb la part inferior rematada amb una imposta ceràmica.
    L'entrada es troba a la façana est, a través d'un atri sobre dos pilars amb capitell decorat amb totxo. La casa està limitada per una tanca perimetral formada per un basament de paredat comú amb una reixa de ferro. El xamfrà de l'extrem sud està tancat amb un parament de paredat amb tres buits, cada un dels quals tancat amb un arc pla de totxo.

AA.DD. (2008). Pla especial i catàleg del patrimoni arquitectònic de l'Ametlla del Vallès. Inèdit.