Casa Bernadàs
L'Ametlla del Vallès

  Vallès Oriental
  C/ Francesc Macià, 6
  293

  Coordenades:

  41.67043
  2.26061
  438450
  4613450
  Número de fitxa
  08005-278
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Noucentisme
  Segle
  XX
  Any
  1931
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic (nº 29)
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  8637004DG3183N0001EJ
  Autor de la fitxa
  Virgínia Cepero González

  Edifici aïllat de planta concentrada i aixecat respecte del terreny, format per planta baixa i planta pis. La coberta, amb teula àrab, presenta una estructura en creu, amb una torre-mirador al costat de migdia, i les arestes de trencament, els ràfecs i un remat als extrems est i nord a l'holandesa coronats amb una esfera ceràmica rematada amb punta de llança. La torre-mirador té una teulada de pavelló també composta rematada amb un penell.
  Les façanes, revestides d'estuc de calç, es composen horitzontalment amb un basament a la part inferior, una imposta de totxo a l'alçada del primer forjat i un ràfec a l'extrem de la teulada, amb la part inferior rematada amb una imposta ceràmica.
  L'entrada es troba a la façana est, a través d'un atri sobre dos pilars amb capitell decorat amb totxo. La casa està limitada per una tanca perimetral formada per un basament de paredat comú amb una reixa de ferro. El xamfrà de l'extrem sud està tancat amb un parament de paredat amb tres buits, cada un dels quals tancat amb un arc pla de totxo.

  AA.DD. (2008). Pla especial i catàleg del patrimoni arquitectònic de l'Ametlla del Vallès. Inèdit.