Bassa de Can Plantada
L'Ametlla del Vallès

Can Plantada
    Pel camí que surt just al davant la cara nord de la casa, molt pròxima al torrent.

Estructural
    Virgínia Cepero González

Bassa situada a uns 250 m al nord-est de la casa, i molt pròxima al torrent. S'hi accedeix pel camí que surt just al davant la cara nord de la casa.
    És de forma circular, de grans dimensions, amb una capacitat aproximada d'1,5 milions de litres. S'omplia amb aigua de la mina de Can Plantada i permetia regar bona part de les terres de la finca per mitjà d'un complex sistema de recs. La seva estructura està coronada amb maó massís i conserva el bonó.

PUIG, J (2007:159) la bassa tenia dos bonons. El de dalt donava sortida a un rec que seguia paral·lel al camí de la casa i que permetia regar els camps enfeixats que baixaven fins el torrent. Amb aquest rec es podia regar part dels camp que anava en direcció a la bassa de Can Ponet. L'altre bonó situat a la part baixa de la bassa, proporcionava l'aigua a una canonada més profunda que conduïa l'aigua a la masia i possibilitava el rec de la Quintana, l'horta de la casa i el camp del corral.