Enfront de Can Retitell
Veciana

VIaC-XV dC
    Troballa superficial que no permet avaluar l'estat de conservació.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Veciana (2007)
    Si (CC.AA, 12026)
    Jordi Montlló Bolart

Segons la fitxa de la Carta Arqueològica, en la part baixa del vessant i seguint el camí, van aparèixer superficialment fragments de ceràmica comuna ibèrica i un as de bronze d'Ilturo. També diu que des del cim i a migdia del turó es van localitzar un conjunt d'estructures formant diverses estances, destacant una de circular d'uns 3 metres, amb un gruix d'entre 80 i 100 cm. També remarca la presència de ceràmica grisa i oxidada a torn lent.
    En la nostra visita efectuada arrel d'aquest mapa, es veuen ceràmiques oxidades i grises a la part septentrional del camí, però no hem pogut documentar ceràmica ibèrica ni cap estructura. A la part de migdia del turó, precisament, fa un fort desnivell.

Aquest jaciment fou descobert per Ramon Manau.