Cal Vidal
Veciana

Edats dels Metalls
    Es desconeix l'abast real d'aquest jaciment per manca d'intervencions arqueològiques.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Veciana (2007)
    Si (CC.AA, 12027)
    Jordi Montlló Bolart

Es tracta de la troballa de material arqueològic en superfície, en els camps que hi ha davant la masia de Cal Vidal, i que s'estenen en direcció sud - est fins la BV 1001. La línia del ferrocarril Barcelona - Lleida talla la zona de troballes i, precisament en un dels talls, s'observen uns blocs de pedra que podrien pertànyer a alguna estructura.
    El material documentat correspon a dos períodes ben diferenciats: un primer moment de l'edat del bronze i una segona fase d'època ibèrica i romana. El material del bronze es va documentar en un petit turó a la part central de l'àrea. La resta de ceràmiques es troben disperses en tres camps diferents. Corresponen a fragments de ceràmica comuna ibèrica, "Kalathos" pintat, ceràmica de vernís negre, comuna romana, àmfora itàlica, dolies, teules i sigil·lates hispàniques.

Materials en possessió de la secció d'arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada.

Jaciment descobert per Ramon Manau