Els Seguers
Els Prats de Rei

En un petit altiplà situat al costat del camí que porta a Aguilar de Segarra.

XI-XXI
    Tot i que part de les cases del nucli estan abandonades i enrunades.
    Jordina Sales Carbonell

En una terrassa del terreny rodejada de bosc i de cursos d'aigua estacionals, a l'extrem nord-nordest del terme municipal dels Prats de Rei, just on comença una amplia massa boscosa que s'endinsa cap al Bages, s'emplaça un petit nucli de població d'origen medieval conformat actualment per l'església parroquial romànica de Sant Pere i Sant Feliu (a l'extrem sudoest del nucli) i unes poques cases: Cal Sans, Cal Gotzems, Cal Feliu, Cal Sec, La Pallissa de Cal Sec, La Rectoria, La Casa del Pastor, i La Marinada. El sector sud-sudest del nucli té varies cases abandonades i en estat ruïnós, i allà és possible observar-hi restes d'edificacions amb paraments de pedra escairada i arcs de tipologia baixmedieval.

La traça més antiga de població en aquest punt geogràfic ve testimoniada per una necròpolis excavada a la roca (segles V/VI-VIII/IX), ubicada a uns 100 m a l'oest de l'església parroquial, la qual apareix documentada a partir del segle XI. Molt probablement, part de l'actual nucli està per sobre de l'avui desaparegut 'castell de Seguers' que apareix documentat per primer com l'any 1022 com a torre, i del qual l'església de Sant Pere i Sant Feliu en seria la capella castral amb funcions parroquials.
    Fins 1788 els Seguers, juntament amb la Quadra de Galí, Puigdemàger i Solanelles, havia format part del terme dels Prats de Rei, però a partir d'aquest any tots aquests nuclis s'uniren i adquiriren una jurisdicció pedània pròpia (cèdula del 7 de maig del 1789) que perderen més tard.
    Junt amb els Seguers, segons consta a la pàgina web de l'Ajuntament a data 2016, existeixen actualment tres poblets o nuclis de població més a part del nucli urbà de Prats de Rei: La Manresana, Solanelles i La Quadra del Galí (n. 038), tot i que aquest últim nucli des de fa ja uns anys roman despoblat.

-CATALÀ ROCA, Pere (dir.) (1976): Els castells catalans, vol. V, Rafael Dalmau Editor, Barcelona, p. 459-460.
    -BENET CLARÀ, Albert (1992): 'Castell de Seguers', Catalunya Romànica XIX. EL Penedès, l'Anoia, Enciclopèdia Catalana, Barcelona, p. 313.
    -TORRAS RIBÉ, Josep M. (1992): 'Inventari de les jurisdiccions senyorials a la comarca de l'Anoia en els segles moderns', Pedralbes: Revista d'història moderna, 12, p. 39-70.
    -Aim3 grup SL (2015): Pla Especial de catàleg de masies, cases rurals i altres edificacions en SNU. Document per aprovació inicial, Ajuntament dels Prats de Rei, p. 25.