Els Roviralts
Òdena

A l'indret de Can Sabaté
    A uns 200 metres a ponent del jaciment de la Vinya del Tallaret i al nord dels Cups de l'Enric

Testimonis molt escassos
    Lluís Pedraza i Jordana

Restes d'un fons pla i sencer de dolium (pasta amb desgreixant de quars i pissarra) recollides en un camp de conreu i en vinyes abandonades, situades uns 200 metres al nord del jaciment de la "Vinya del Tallaret", a la partida dels Roviralts, al peu d'un marge d'un terreny de conreu i a la zona de contacte amb bosc. La vora i la major part de la panxa no es van trobar. En el mateix camp s'ha observat l'existència d'algun fragment sense forma d'àmfora d'aspecte romà. Durant la revisió de la Carta l'any 1991, es constatà l'existència d'alguns fragments de dolium, però molt dispersats per les tasques de conreu i l'erosió.

El jaciment va ser descobert el 17 d'octubre del 1982 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). En el moment de redactar la carta arqueològica es van identificar fragments informes d'àmfora romana i un fons de dolium in situ; uns anys més tard, el 1991, les feines agrícoles havien desplaçat i dispersat el material. En el moment de redactar l'Inventari del Patrimoni (maig del 2012) és ja molt difícil delimitar la superfície del jaciment.