Els enterraments al Montseny
Montseny

Poble de Montseny

Costumari
    Desaparegut
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Des de temps reculats, al poble de Montseny hi havia el ritual en el moment d'enterrar un mort. La creu parroquial que duia el mossèn i l'escolanet no podia entrar a la casa del difunt abans d'un any, ja que sinó moriria una persona o bé una bèstia grossa.

El mossèn Bonrepaux va ser durant gairebé quaranta anys el rector de la parròquia de Montseny. Poc abans de la seva mort, va explicar a Joan López diversos rituals que va trobar a poble quan va arribar i que veia com a supersticions que va poder eradicar. Els rituals dels enterraments que va explicar van ocórrer a Can Lluís i a Can Manelic. Segons deia, mossèn Ramon Viver havia vist el mateix ritual a la Costa, afegint que la creu no només no podia entrar a la casa, sinó que no podia ni tocar les parets.

LÓPEZ, J. (2007). “Supersticions a la parròquia de Montseny”. Monografies de Montseny, núm 22. Viladrau: Amics del Montseny.