Els d'Arenys són batejats sota l'escala
Arenys de Mar

Arenys de Mar

Tradició oral
    Jordi Montlló Bolart

Dita, parèmia o proverbi recollida en el blog de paremiologia catalana comparada, on se citen diversos autors que en fan referència. Sembla que prové d'haver col·locat la pica de batejar sota l'escala que pujava al cor i que es considerava un lloc poc adient amb l'aire senyorívol i presumit atribuït als arenyencs. (Amades, 1937)

AMADES i GELATS, Joan (1937): Refranys personals;  dins Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya (BCEC), núms 504 a 511 (maig a desembre del 1937) «Refranys geogràfics», p. 120. Centre Excursionista de Catalunya.

CAROL, Roser (1978): Frases fetes dels Països Catalans (comentats) «Catalunya. Maresme. Arenys de Mar». Manuscrit.

GIMENO, Isabel (1989): El llibre dels refranys catalans «Refranys geogràfics», p. 202. Editorial de Vecchi.