Els sardinetes
Arenys de Mar

Arenys de Mar

Tradició oral
    Jordi Montlló Bolart

Els veïns d'Arenys de Mar són coneguts com "sardinetes" per la seva vinculació amb la mar i per distingir-se dels d'Arenys de Munt. Segurament foren ells els primers en batejar-los amb el nom d'aquest preuat peix blau, que desperta tanta simpatia i és motiu de trobades socials i festes d'estiu al voltant d'una bona brasa. Fos com fos, el cas és que ho han assumit la mar de bé, perquè s'hi senten identificats i ho tenen interioritzat com a element identitari. Fins al punt d'autodefinir-se com a sardinetes ells mateixos.

Les fotografies que us mostro en aquesta fitxa en són un testimoni gràfic, ja que un establiment gastronòmic ha utilitzat aquest "mal nom" com a nom de l'establiment.

QUINTANA, Pep (2011). Tothom és igual, poc més, poc menys; dins Cóm ens diem al Maresme? Guia de recursos de les biblioteques municipals del maresme. Diputació de Barcelona.