El Valumí (Balomí, Valomí, Balumí)
Sant Llorenç Savall

Per una pista de serveis des del Km 24 de la carretera de Monistrol
    Vallcàrcara

Laura de Castellet i Ramon

De la casa del Balumí no en resten més que les filades dels fonaments, destriables enmig de la malesa en un espai fortament atacat pels incendis. Fa pocs anys encara s'alçaven algunes parets.

Mas de curta vida, ja que no apareix documentat fins a 1821 i a finals de segle XIX ja estava abandonat. Segurament deuria aprofitar la bonança del cultiu de la vinya en aquest sector despoblat, però no es coneix cap cup als entorns.

AA.DD (2003) Lacera, Butlletí del Cercle d'Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall. núm. 1 (Els masos de Sant Llorenç, agost 2003), Sant Llorenç Savall, edició de l'entitat.