El Turó
Arenys de Mar

II aC. - V dC.
    Es desconeix l'estat actual del jaciment perquè es tracta d'una finca tancada d'accés restringit.
    Nivell 3C, àrea de vigilància.
    Sí (CC.AA), núm. 782
    Jordi Montlló Bolart

Jaciment d'època romana documentat a partir de la troballa efectuada per J. Pera i Isern, a principis dels anys 80 del segle XX, on assenyalava que al carrer de les Margarides s'hi havien trobat materials d'època romana rodats, procedents segurament del cim del turó. Entre els materials hi havia un pivot d'àmfora amb grafit. Atesa l'escassa diversitat tipològica del material no es pot especificar el tipus de jaciment ni acotar més acuradament l'adscripció cronològica.

La zona on s'ubica el jaciment es documenta al cim i al vessant oest de la muntanya coneguda amb el topònim del Turó, que s’hi accedeix des de la Riera del Bisbe Pol. Cal agafar el carrer de l'Olivar, i pujar per aquest fins al carrer de la Plana. Es tracta d’una finca tancada on s'hi localitzen diferents edificacions i una zona de bosc.

Durant la prospecció efectuada el 2008, amb motiu de la revisió de la carta arqueològica del Maresme, no es va poder entrar en aquest indret, ja que es tracta d'una finca tancada.

GENERALITAT DE CATALUNYA (2008). Inventari del patrimoni arqueològic d’Arenys de Mar. [consulta en línia a: https://invarque.cultura.gencat.cat/search-result el 21 de febrer de 2023].