El Solei
Sant Pere de Vilamajor

La vall Magna (veïnat de Santa Susanna)
    Entre el sot de can Solell i el sot del Collet, a poca distància de la font del Terrer.

En estat ruïnós.
    Virgínia Cepero González

Masia en estat ruïnós de la que es conserven dues construccions separades, pel que sembla l'antiga era, a uns 15 metres de distància. Una correspon a la masia principal, de grans dimensions, i l'altre podrien ser les corts o una altra casa.
    En resten els murs de façana i diversos murs divisoris interns, fets pedres de mida mitjana, de procedència local, lligades amb morter de calç.
    A l'entorn de les construccions es localitzen un gran nombre de murs de pedra seca, que formen petites feixes de terres, antigament conreades.

Inventari Patrimoni Construït del Montseny: 08234056.

Segons les informacions dels padrons, va ser habitada des del l'any 1860 fins al 1910, quan es deuria abandonar (SARRIÀ, 2008:75).

SARRIÀ i SARACHO, F. (2008). "Les Masies (II): el veïnat de Santa Susanna". Quaderns de Vilamajor, 7. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 75.